ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛ. 26610 22611

ΤΡΙΑ ΓΕΦΥΡΙΑ, 49100, ΚΕΡΚΥΡΑ

animalclinicvets@gmail.com

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ: 09.30 - 14.00
ΤΡΙΤΗ: 09.30 - 14.00 & 17.30 - 20.00
ΤΕΤΑΡΤΗ: 09.30 - 14.00
ΠΕΜΠΤΗ: 09.30 - 14.00 & 17.30 - 20.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ09.30 - 14.00 & 17.30 - 20.00
ΣΑΒΒΑΤΟ: 10.00 - 13.00

  • Facebook - Grey Circle
  • Google Places - Grey Circle

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE MAPS

The Animal Clinic 2019. All rights reserved.

Πολιτική Απορρήτου & Συμμόρφωση GDPR

Γιατί μυρίζει η αναπνοή του κατοικιδίου μου;

March 19, 2017

  (For english press here)

 

 

Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που βλέπουμε καθημερινά στην κλινική μας είναι η δύσοσμη αναπνοή των κατοικιδίων ζώων. Η δύσοσμη αναπνοή είναι συνήθως ένδειξη πάθησης των δοντιών ή των ούλων.

 

Στάδια της περιοδοντικής νόσου

 

Τα στάδια της περιοδοντικής νόσου ποικίλουν από ήπια ουλίτιδα έως και σοβαρή περιοδοντική νόσο. Η ουλίτιδα είναι μια πάθηση που επηρεάζει μόνο τα ούλα, αφήνοντας τα κόκκινα και πιθανώς διογκωμένα. Η ουλίτιδα εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα οδηγεί σε περιοδοντίτιδα. Η περιοδοντίτιδα είναι η φλεγμονώδης αντίδραση των οστών και των συνδετικών ιστών που συγκρατούν τα δόντια στη θέση τους .

 

Η περιοδοντική νόσος είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις του σκύλου και της γάτας. Πάνω από το 80% των σκύλων και το 70% των γάτων θα εμφανίσουν περιοδοντική νόσο μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, οδηγεί σε οδοντικό πόνο, απώλεια των δοντιών καθώς και σε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η καρδιοπάθεια και η νεφρική ανεπάρκεια.

 

 

Τα συχνότερα συμπτώματα της περιοδοντικής νόσου στα κατοικίδια ζώα είναι:

 

 - Δύσοσμη αναπνοή

 - Φλεγμονή ή αιμορραγία των ούλων

 - Σιελόρροια ή δυσκολία στη μάσηση τροφής 

 - Ενόχληση ή τρίψιμο της περιοχής του προσώπου και του στόματος

 - Απώλεια βάρους

 - Άρνηση λήψης τροφής

 

Η περιοδοντική νόσος μπορεί να αποτραπεί, να αντιμετώπιστεί, ακόμη και να αντιστραφεί εάν βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Μπορείτε να προστατεύσετε το κατοικίδιό σας από την εμφάνιση περιοδοντικής νόσου με τα ακόλουθα:

 

  • Βουρτσίζετε τα δόντια του κατοικιδίου ζώου σας τακτικά ώστε να μειωθεί η οδοντική πλάκα. Πάντα να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα που είναι ειδικά σχεδιασμένη για κατοικίδια ζώα, καθώς οι ανθρώπινες οδοντόκρεμες περιέχουν συστατικά που είναι επιβλαβή για τα κατοικίδια ζώα.

  • Οι ετήσιοι προληπτικοί ελέγχοι είναι αυτοί που διασφαλίζουν την καλή ποιότητα ζωής του κατοικιδίου σας καθ’ όλα τα στάδια της ζωής του. Στην ετήσια επίσκεψη σας στον κτηνίατρο περιλαμβάνεται και ο οδοντιατρικός έλεγχος.

  • Εάν κατά τον οδοντιατρικό έλεγχο εντοπιστούν συμπτώματα περιοδοντικής νόσου, τότε προτείνεται ο καθαρισμός δοντιών με υπερήχους. 

  • Μπορείτε επίσης να δίνετε στο κατοικίδιο σας λιχουδιές με ένζυμα που βοηθούν στη μείωση του σχηματισμού πέτρας. Οι λιχουδιές δεν αντικαθιστούν το βούρτσισμα των δοντιών αλλά είναι ένα επιπλέον συμπλήρωμα για το κατοικίδιο ζώο σας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία του οδοντιατρικού καθαρισμού στην κλινική μας, πατήστε εδώ.

 

Η οδοντιατρική περίθαλψη είναι πολύ σημαντική για τη υγεία του κατοικίδιου ζώου σας. Για να προγραμματίσετε μια οδοντιατρική εξέταση για το κατοικίδιο ζώο σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 2661022611 ή μπορείτε να κλείσετε ραντεβού online.

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Harvest Mites

1/3
Please reload

Follow Us

Tria Gefiria | Corfu